jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Wereldrecord voor Rotterdam: we zijn er bijna!

In Rotterdam wonen mensen uit bijna alle hoeken van de wereld. Het schijnt zo te zijn dat nog nergens alle nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. In de race zijn: New York, Parijs, Londen, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam.

Welke stad wordt de Eerste Echte Wereldstad?

Vind jij het gaaf om Rotterdam aan dit wereldrecord te helpen? Doe dan mee. Want een wereldrecord krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen!

...

Zou het lukken... dat Rotterdam de eerste stad in de hele wereld is waar alle nationaliteiten wonen. Dat is belangrijk voor de stad en kan Rotterdam wereldwijd op de kaart zetten. We zijn er bijna... maar nog niet helemaal. Hanteren we de definitie van de Verenigde Naties, dan zijn er 193 landen. zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_in_2012. In Rotterdam wonen nu al mensen met wortels uit 169 landen, van Azerbaijan en Australië tot Monaca en Malawi. Nog 24 nationaliteiten te gaan dus.


Wil jij Rotterdam aan dit unieke Wereldrecord helpen? Dat kan. Graag zelfs. In drie rondes willen we dit doel bereiken.


 


Ronde 1: Feiten en opinie
In de zomer van 2012 willen we de feiten op een rijtje krijgen. Hiervoor gaan we drie acties ondernemen: • interview statistici de stand op 1/6/2012: Hoeveel landen zijn er? Hoe zit het met onze concurrenten als Brussel, Parijs, Amsterdam en NewYork? Wanneer wordt je een inwoner van Nederland? Wat zijn de kleinste groepen die we aan ons moeten binden om te voorkomen dat ze vertrekken? En vooral dus.... welke nationaliteiten hebben we nog niet binnen onze stadsgrenzen?

 • poll Rotterdam: wat vinden de Rotterdammers? ‘Zou jij het gaaf vinden als Rotterdam de eerste stad in de wereld is waar alle nationaliteiten wonen?’ Onderzoek/peiling onder diverse groepen Rotterdammers (van studentenverengingen en creatieve netwerken tot sportclubs en bedrijven). 1000 interviews. Met antwoordcategorieën als: Ja, echt een wereldstad > Ja, als ik er maar geen last van heb > Nee, de stad is al vol genoeg > weet niet / geen mening. Resultaten poll naar landelijke/lokale media.


Ronde 2: Mobiliseren en activeren


Vanaf het najaar 2012 willen we drie acties ondernemen om alle Rotterdammers te activeren om mee te doen met deze recordpoging: • PR-offensief landelijk, in andere landelijke/lokale media, van De Wereld Draait door tot de Oud Rotterdammer.

 • 100 bekende Rotterdammers te vragen of zij deze actie ook een goed plan vinden en/of zij supporter willen worden van een team dat een specifiek land naar Rotterdam wil halen (vb. team Tuvalu of  Bhutan).

 • social media-actie: Doe mee met deze Wereldrecordpoging: door acties te liken, door (in natura) mee te doen in projecten of door financieel een bijdrage te leveren.


Ronde 3: Vooruit met de Geit


Tot december 2013 ligt de nadruk op binnenhalen van nieuwe nationaliteiten en binnenhouden van de meest kwetsbare. Bijvoorbeeld door: • hit-teams met een concrete wervingsopdracht (vb: haal een familie uit Gabon om voor 1 jaar naar R’dam te komen). Of een groep studenten uit Noord-Korea. Elk hit-team bepaalt zelf welke aanpak met kiest. Op de site kan men foto’s, filmpjes en tweets vinden van de diverse hitteams.

 • internationale marketing: wereldwijde publiciteit in lokale media (vooral focus op de exotische landen) met de ambitie en het aanbod van Rotterdam (vb: garantie op werk, huis, etc). Sponsordeals regelen met werkgevers, huisvesters, scholen, luchtvaartmaatschappijen etc. Wellicht ook een TV-serie op MTV?

 • keep-the-fire burning meetings: elke maand om tussenstand te delen met alle deelnemers en met de pers. In de nek gezeten door het juryteam van the Guiness Book of Records.


Op maandagavond 27 augustus hopen we met 30-40 Rotterdamse doeners bij elkaar op een geheime plek.  Wil jij actief meedoen aan deze poging en zie je voor jezelf al een rol weggelegd hierin? Laat dat dan weten aan een van de initiatiefnemers van deze wereldrecordpoging: • Gijs Broos > g.broos@chello.nl

 • Dennis Lohuis > info@dennislohuis.nl

 • Harold Smits > harold.smits@a-life.nl


Doe mee. Je kunt maar 1 keer de eerste zijn.

 
 • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg