jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140


(Foto NRC / Maarten Hartman)

Urban Country Club bom onder kabinet

Hero Brinkman verlaat de PVV. Wat heeft de Urban Country Club hiermee van doen? .... Meer dan je denkt.

Soms hebben acties een groter effect dan je zou denken. Bijvoorbeeld het vertrek van Hero Brinkman vandaag bij de PVV.


Waarom gaat hij weg? Voor velen is dat misschien een vraag. Niet voor ons. Dennis Lohuis en Harold Smits deelden op Prinsjesdag namens de Urban Country Club een Wegwezer uit aan leden van de PVV. De Wegwezer is een stroomschema dat inzicht geeft in wel/niet ontslag nemen.


Zelf zien? Doe de test.


De Urban Country Club heeft een nogal Rotterdamse kijk op bezuinigen. Ons motto is: laat je niet wegbezuinigen, doe het zelf. Hero Brinkman liet zich dat geen twee keer zeggen, blijkbaar.


Vandaag besloot hij de PVV te verlaten.


Wat is de werkelijke reden die schuil gaat achter zijn vertrek?


De Wegwezer toont meerdere routes. Hij heeft waarschijnlijk een van deze drie routes gevolgd:


> de missionarisroute: “Als ik wegga bij de PVV gaan mensen het gewoon zelf doen, maar dan gaat het de verkeerde kant op. Omdat de mensen niet weten wat goed voor hen is. Maar mensen hebben wel behoefte aan mijn leiding. En er zijn weinig mensen die zo denken als ik. Daarom ben ik een missionaris. Zonder parochie? We zullen het zien.”


> de aanduwroute: “Als ik wegga bij de PVV dan gaat het de verkeerde kant op. Het gaat mis. Mensen hebben een duwtje nodig, maar het lijkt erop dat ze het nooit leren. Ook mijn collega’s niet. Het beste wat is kan doen is vertouwen hebben, en hopen dat het gaat werken bij de PVV. En zo niet, dan blijf ik weg.”


> de doe-het-zelf route: “Als ik wegga bij de PVV dan gaan mensen het gewoon zelf doen en dan gaat het gewoon heel erg goed. Mensen hebben mij en de PVV niet nodig. Ze kunnen het zelf. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging.”


Weet jij het? Wij niet. Hero is weg. En wie weet wat er nog komen gaat. Want niet alleen de PVV-fractie heeft de Wegwezer ontvangen... ook onze premier, Mark Rutte. Zo meteen valt het kabinet.


Het wordt een spannend jaar, waarin veel verandert. Veel ruimte voor vernieuwing. De Urban Country Club is daar blij mee, heef er 'zin an'. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg