jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649

GROTE INSPIRATIE AVOND VOOR LERAREN

Er wordt veel gezeurd over en in het onderwijs, vooral over het VO en het MBO. Daarom is de Urban Country Club daar gaan zoeken naar het hart van het onderwijs. Het resultaat van deze zoektocht was te zien op 21 september tijdens "Hart voor Onderwijs: de Grote Inspiratie Avond voor het R'damse Onderwijs". Het programma...

 

De Grote Inspiratie Avond voor het Rotterdamse Onderwijs is bedoeld voor docenten uit het VO/MBO die echt hart voor het onderwijs hebben en die als docent niet voor een zesje gaan, maar (als het even kan) voor een negen. Voor deze kanjers van Rotterdam organiseert de Urban Country Club een intrigerend, inhoudelijk en leuk programma.

 

Het programma

  • Hart voor Onderwijs, door Antenne TV :: "Er wordt teveel geklaagd en gezeurd in het onderwijs. Rotterdam verdient beter!" Dat is de reden dat de creatieve ondernemers van de Urban Country Club de stad willen laten zien dat er niet alleen wordt gezeurd. Met: visionaire bespiegelingen, interviews op school, inspiratiedag voor leraren, meeting-of-minds met topbestuurders en... aandacht op TV Rijnmond in de themaweek 'hart voor onderwijs'. EEN VOORPROEFJE VAN WAT JE IN DE WEEK VAN 28 SEPTEMBER TOT 3 OKTOBER OP TV KUNT ZIEN (VANAF 20:30 UUR).
  • Juf Truus, door: Marieke van der Weiden :: Marieke kent de klappen van de zweep. Was vroeger doorbitch, PR vrouw en rechterhand van Ted Langenbach in club NOW&WOW. Nu is ze Juf TRUUS. Marieke is een jaar lang UNDERCOVER gegaan in het onderwijs. Ze doceert hongerige studenten op de HES met trucs in marketing en mediamanipulatie. Daarnaast traint ze ondernemers op Zuid op weg naar succes! Juf TRUUS laat docenten zichzelf zien... "SHOCKING HERKENBAAR"
  • Meest succesvolle VMBO-school van Nederland, door Gerard Soetman :: Gerard Soetman is directeur van de GK van Hogendorpschool. Deze VMBO-school is verkozen tot de beste VMBO van Nederland. En die school staat toch maar mooi in Rotterdam. Gerard vertelt over het geheim: rust, reinheid, regelmaat. En over de docenten en huisregels.
  • Inspirerend Leiderschap, door: Michel Verwoest :: Michel Verwoest is directeur Leven van Nationale-Nederlanden. Met 850 collega's zorgt hij voor teamspirit, goede resultaten en betrokken klanten. Zijn motto: de intensieke kracht van mensen mobiliseren. Met de leraren (onderwijs) of teamleiders (NN) in een sleutelrol. Ontdek de verschillen. Talkshow over cultuur, rollen, afrekenen, teamplay en leren.
  • Verleiden tot leren, door Andy Mosmans (directeur ARA Groep) :: Andy zet merken in de markt, van Zwitserleven en Super de Boer tot het Grafisch Lyceum. Nu focust hij zich op het verleiden van studenten tot leren. En hoe imagodenken daaraan kan bijdragen. Met de docenten in de zaal gaat hij in gesprek over het imago van het onderwijs, het imago van de instituten en het imago van jou als docent. Tips voor je eigen profilering! 
  • I have a dream, door Najoua Bijjir en door Peter Witjes, Yonca Yazici en Laura de Groot: leerlingen laten zien hoe zij hun droom verwezenlijken.
  • Toekomst van het Rotterdamse Onderwijs, door: Justien Marseille :: Justien is futuroloog. Zij analyseert ontwikkelingen in de samenleving en geeft zicht op de toekomst. Zij verwacht dat techniek een grotere rol gaat krijgen in het leerproces. Vanavond gaat ze graag in gesprek met docenten die experimenteren met techniek. Wat werkt wel? Wat werkt niet? Hoe kunnen we kinderen/jongeren slim koppelen aan: leermiddelen, ervaringen van vakmensen, personal coach, studiepunten, praktijkcertificaten)?

 

En daarna een borrel in het Theater Cafe. Locatie: Theaterschool (Pieter de Hoochweg 222, Rotterdam). We starten om 20:00 uur. Eten thuis. Entree gratis (vol = vol). Consumpties voor eigen rekening. Als je zeker wil zijn van een plaatsje kun je reserveren via info@urbancountryclub.nl

 

Wanneer op TV? In de week van 28 september tot 3 oktober elke avond van 20:30 tot 20:55 uur bij Antenne TV op TV Rijnmond, in de themaweek Hart voor Onderwijs.

 

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg